خرید پک پذیرایی از میهمانان با هر بودجه و سلیقه ای / ارسال رایگان

طرز تهیه حلوای مجلسی با روش های مختلف

فهرست مطالب

طرز تهیه حلوا با روش‌های مختلف به شما کمک می‌کند تا برای مراسم‌های خود ترکیب‌های متنوعی از این دسر سنتی را آماده کنید. از جمله خوش‌طعم‌ترین و خوش‌عطرترین دسرهای ایرانی که حضور آن در مراسم مذهبی، یادبودها، مجالس ترحیم  در کنار انواع پک ترحیم و سفره‌های افطاری غیرقابل ‌حذف است، حلوا نام دارد. این دسر ایرانی با بافت نرم و طعم شیرینی که دارد، یکی از محبوب‌ترین خوراکی‌ها بین تمام سلیقه‌هاست که آن را با سبک و طعم خاص همان ناحیه تهیه می‌کنند. درست‌ کردن و طرز تهیه حلوا برای مراسم ختم هم بسیار آسان است، تنها کافی است نسبت مواد اولیه را بدانید و نکات طلایی در فرآیند پخت را رعایت کنید تا به نتیجه‌ای خوش‌ عطر و خوش طعم برسید.

طرز تهیه انواع حلوا در خانه با روش های ساده و مجلسی

آشنایی با طرز تهیه‌ حلوا به شما عزیزان این امکان را می‌دهد که این دسر خوش‌عطر، خوش‌طعم و اصیل ایرانی را در منزل به راحتی درست کنید. آماده کردن و طرز تهیه انواع حلوا ساده در خانه کار سختی نیست و با دانستن چند نکته ساده، می‌توانید به طعم‌های جذاب و جدیدی برسید. از مزایای تهیه‌ حلوا در منزل می‌توان به کنترل مواد اولیه و اطمینان از کیفیت آن‌ها اشاره کرد، چراکه شما می‌توانید از کره‌ تازه، زعفران مرغوب و گلاب معطر و باکیفیت استفاده کنید که در طعم نهایی تأثیر بسیار زیادی دارد. همین امر باعث شده است که این دسر ساده اما اصیل، تنوع بسیار زیادی داشته باشد.

اگر هدف شما از طرز تهیه حلوا در منزل این است که در مدت زمانی کوتاه، یک میان‌وعده‌ شیرین و خوش‌طعم آماده کنید و آن را در کنار چای یا سایر نوشیدنی‌ها میل کنید، بهتر است از طرز تهیه‌ مدل‌های ساده سینی خرما و حلوا کمک بگیرید. از طرف دیگر اگر می‌خواهید آن را برای مراسم ختم و عرض تسلیت یا برای سفره‌های افطار آماده کنید، می‌توانید از مدل‌های مجلسی استفاده کنید. تهیه حلوا با موادی مانند ارده، شیره‌ی خرما یا شیر از جمله گزینه‌های مجلسی هستند که جزو انتخاب‌های متفاوت محسوب می‌شوند.

طرز تهیه حلوا با خرما و گردو

طرز تهیه حلوا با خرما و گردو

از خوش‌طعم‌ترین و جذاب‌ترین مدل‌های طرز تهیه حلوای لاکچری، می‌توان به مدل خرما و گردو اشاره کرد. این نوع معمولاً برای مراسم‌های یادبود، سفره‌های افطار، شب‌های قدر و یا مراسم ترحیم استفاده می‌شود. طرز تهیه‌ حلوا با خرما و گردو بسیار ساده است، اما باید چند نکته‌ی مهم را رعایت کنید. در ادامه به ‌صورت گام به گام نحوه‌ی تهیه‌ آن را همراه با مواد اولیه آموزش می‌دهیم:

مواد اولیه:

  • 170گرم آرد گندم
  • 500 گرم خرما
  • ۱۴۰ گرم روغن مایع
  • دو قاشق سوپ‌خوری گلاب
  • مغز گردو و پودر دارچین یا پودر زنجبیل به میزان لازم

طرز تهیه:

در ابتدا برای طرز تهیه حلوا آرد گندم ساده باید آرد را داخل الک ریخته و در تابه‌ای مناسب الک کنید. بهتر است این کار را سه بار انجام دهید تا آرد کاملاً یکدست شود. سپس تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و آرد را به‌ آرامی تفت دهید تا بوی خامی از بین رفته و تغییر رنگ دهد. وقتی رنگ آرد مایل به قهوه‌ای روشن شد، یکبار دیگر آن را الک کنید.

اکنون نوبت اضافه کردن سایر مواد است. ابتدا روغن مایع را به تابه اضافه کرده و با آرد ترکیب کنید تا مخلوطی یکدست به دست آید. در ظرفی دیگر، هسته‌ و پوست خرما را جدا کرده و پس از له کردن، به‌همراه گلاب به مخلوط آرد و روغن اضافه کنید. حال همه‌ مواد را با قاشق چوبی هم بزنید تا ترکیب یکنواختی حاصل شود. در این مرحله می‌توانید پودر دارچین، پودر زنجبیل یا ترکیب هر دو را اضافه کنید.

وقتی تمامی مواد به خوبی با هم ترکیب شدند و مخلوط یکدستی داشتید، حلوای شما آماده است. آن را داخل قالب دلخواه یا ظرف سرو بریزید و برای تزئین از مغز گردو استفاده کنید. خوب است بدانید در صورتی که به طعم نخودچی علاقه دارید، می‌توانید ترکیب حلوا با آرد نخودچی و خرما را با همین دستور داشته باشید.

دقت کنید که در این مدل طرز تهیه‌ حلوا، کیفیت خرما تأثیر چشمگیری بر طعم نهایی دارد. همچنین می‌توانید برای خوش‌طعم‌تر شدن ، از ترکیب روغن و کره استفاده کنید تا طعم آن لذیذتر و بافتش نرم‌تر شود. نکته‌ مهم این است که روغن را به ‌طور کامل حذف نکنید، چرا که مقدار مناسب روغن از خشکی یا ترک خوردن جلوگیری می‌کند. در کنار این نکات نسبت آرد و خرما در حلوا هم باید رعایت شود تا به بهترین ترکیب برسید. همچنین می‌توانید به راحتی سینی حلوا شیک را برای مراسم ختم خریداری کنید.

طرز تهیه‌ حلوا با خرما و ارده

 از جمله مدل‌های مجلسی و پرطرفدار در جنوب کشور، این مدل است که طعم گرمی دارد و انتخاب مناسبی برای مراسم یادبود یا سفره‌های افطاری خواهد بود. طرز تهیه حلوا با خرما و ارده بسیار آسان است و تنها کافیست به ترکیبات مواد اولیه ارده اضافه کنید. در ادامه با مواد لازم برای این طرز تهیه حلوا مجلسی ساده آشنا می‌شویم.

مواد اولیه:

  • دو پیمانه خرما
  • یک پیمانه آب گرم
  • نصف قاشق چای‌خوری پودر هل
  • یک پیمانه آرد گندم
  • نصف پیمانه روغن یا ترکیب روغن و کره به دمای محیط رسیده
  • نصف پیمانه ارده

طرز تهیه:

ابتدا آرد را به ‌خوبی الک کرده و در تابه‌ روی حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ آن به قهوه‌ای روشن برسد. سپس روغن یا ترکیب روغن و کره را به آرد اضافه کرده و دوباره تفت دهید تا مخلوطی یکدست به شما بدهد. در مرحله‌ بعد برای طرز تهیه حلوا باید خرماها را آماده کنید، بدین صورت که هسته و پوست را جدا کرده و آن را له کنید. سپس خرما را به ترکیب آرد و روغن اضافه کرده و خوب هم بزنید تا با هم ترکیب شوند. بعد از آن، ارده را نیز به مخلوط اضافه کنید و مجدداً هم بزنید. در پایان هم با افزودن یک پیمانه آب گرم به بافت نرم‌تری می‌رسید.

این مدل به‌ دلیل داشتن ارده در مواد اولیه، بافت غلیظ‌ و منسجم‌تری نسبت به سایر مدل‌ها دارد و پس از خنک شدن، به‌ راحتی می‌توانید آن را با چاقو برش بزنید و با انواع مغزها  تزیین کنید. همچنین می‌توانید از ترکیب حلوا و خرما در نان تارت هم استفاده کنید و آن‌ها را در سینی‌های پذیرایی بچینید تا ظاهر زیباتری داشته باشند.

طرز تهیه حلوا با ارده و شیره خرما

طرز تهیه حلوا با ارده و شیره خرما

یکی از مدل‌های خاص که در برخی مناطق ایران مانند شیراز، بهبهان و زرقان تهیه می‌شود، ترکیب حلوا با ارده و شیره خرما است. این خوراک علاوه بر اینکه به ‌عنوان یکی از بخش‌های اصلی پذیرایی در مراسم‌های ترحیم، یادبود و مناسبت‌های مذهبی استفاده می‌شود، یک دسر لذیذ و مقوی نیز به شمار می‌رود. در این مدل طرز تهیه حلوا به‌ جای استفاده از شکر، از شیره خرما استفاده می‌شود که علاوه بر طعم دل‌پذیر، از نظر سلامت نیز مفیدتر است.

مواد لازم:

  • 120 گرم آرد
  • 500 گرم شیره خرما
  • 1 پیمانه آب
  • مقداری روغن یا کره‌ی آب‌شده
  • 150 گرم مغز گردو، پسته یا بادام خردشده
  • 1 قاشق سوپ‌خوری زعفران دم‌کرده
  • 3قاشق سوپ‌خوری گلاب
  • پودر پسته به میزان لازم

طرز تهیه:

آرد مورد استفاده در این دستور، بسته به ذائقه می‌تواند متفاوت باشد. بسیاری معتقدند که استفاده از آرد گندم باعث می‌شود حلوا بافتی سبک‌تر و لطیف‌تر داشته باشد، بنابراین شما نیز می‌توانید از آرد گندم استفاده کنید. ابتدا آرد را به ‌خوبی الک کرده و در تابه‌ روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.

سپس روغن یا کره را اضافه کرده و مواد را با هم ترکیب کنید. در ظرفی دیگر، ارده و شیره خرما را با آب مخلوط کنید تا به ترکیبی یکدست برسید، آن را به آرد اضافه کرده و مدام هم بزنید تا خمیر نرم و یکنواختی به ‌دست آید. توجه کنید که حتماً روی حرارت ملایم کار کنید تا آرد نسوزد و طعم تلخ نگیرد.

در مرحله‌ بعد برای طرز تهیه حلوا، زعفران دم‌کرده و گلاب را اضافه کنید و هم‌زدن را ادامه دهید تا ترکیب به غلظت دلخواه برسد. وقتی آماده شد، آن را در ظرف موردنظر بریزید و روی آن را با مغزها یا پودر پسته تزیین کنید. نکته‌ مهم در تهیه‌ی این حلوا، استفاده از حرارت یکنواخت و ملایم در طول پخت است تا مواد نسوزند و بافتی نرم، کشسان و یکدست ایجاد شود. همچنین، مقدار شیره‌ خرما را متناسب بریزید تا شیرینی حلوا متعادل باشد. استفاده از روغن کافی نیز باعث می‌شود بافت نهایی نرم‌تر شود. همچنین سینی مخلوط لاکچری خرما و حلوا انتخابی مناسب برای استفاده در مراسم ترحیم است.

طرز تهیه حلوا با شیره خرما و شیر

طرز تهیه حلوا با شیره خرما و شیر

طرز تهیه حلوا زعفرانی با پیمانه یا حلوا با شیره خرما و شیر از جمله مدل‌های بسیار محبوب و مجلسی در کشور ماست که در بسیاری از سفره‌های افطاری و مراسم‌های مذهبی دیده می‌شود. این مدل طعمی لذیذ و بافتی نرم دارد و با اکثر ذائقه‌های ایرانی سازگار است. طرز تهیه حلوا با شیره خرما و شیر نیز بدین صورت است:

مواد لازم:

  • پیمانه آرد
  • 100 گرم کره
  • 100 گرم روغن جامد
  • ۱ پیمانه آب
  • 1 پیمانه شیره خرما
  • 1 پیمانه شیر
  • نصف پیمانه شکر
  • مغز گردوی خردشده
  • نوک قاشق چای‌خوری پودر زعفران
  • یک ‌چهارم قاشق چای‌خوری پودر هل
  • دارچین و زنجبیل

طرز تهیه:

برای تهیه‌ حلوا با شیره خرما و شیر، ابتدا شیر، آب و شیره خرما را داخل قابلمه‌ای ریخته و خوب مخلوط کنید تا ترکیب یکدستی به‌دست آید. سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا مایع ولرم شود. دقت کنید که ترکیب به دمای جوش نرسد، فقط کمی گرم شود. در مرحله‌ بعد، آرد را داخل تابه‌ الک کرده و روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. وقتی رنگ آرد کمی به قهوه‌ای روشن یا نسکافه تغییر کرد، روغن و کره‌ نرم‌ شده را اضافه کرده و مواد را هم بزنید تا یکدست شوند.

در ادامه طرز تهیه حلوا باید پودر هل، دارچین و زنجبیل را اضافه کنید، سپس نوبت افزودن شربتی است که از قبل آماده کرده‌اید. آن را کم‌کم به مخلوط اضافه کرده و به ‌صورت مداوم هم بزنید تا مواد کاملاً ترکیب شوند. این کار را ادامه دهید تا زمانی که حلوا از دیواره‌های تابه جدا شود و بافتی منسجم پیدا کند. در این مرحله، حلوا باید به‌راحتی در تابه حرکت کند و شکلی گهواره‌ای به خود بگیرد. وقتی به این حالت رسید از حرارت برداشته و آن را در ظرف سرو دلخواه بریزید، با مغز گردو یا پودر پسته تزیین کنید و برای خنک شدن در یخچال قرار دهید.

طرز تهیه حلوا لاکچری

سفارش انواع سینی مخلوط حلوا و خرما با ارسال سریع در مزه باکس

اگر می‌خواهید از انواع حلوا در مراسم‌های خود استفاده کنید اما فرصت تهیه‌ ندارید یا با طرز تهیه انواع حلوای مختلف آشنا نیستید، مزه‌ باکس انتخابی عالی برای شما است. مجموعه‌ ما شرایطی فراهم کرده تا بتوانید انواع مدل‌های را در طعم‌های زعفرانی، هویج، خرما و ارده سفارش دهید و در مراسم‌های خود از آن‌ها استفاده کنید.

در مزه باکس کیفیت مواد اولیه اهمیت ویژه‌ای دارد. به همین منظور از بهترین آردها، خرماهای باکیفیت، ارده‌های تازه و شیره‌ی خرمای خوش ‌طعم استفاده می‌شود. تمام محصولات در بسته‌بندی‌های شیک، بهداشتی و متنوع از جمله پک‌های تک‌نفره، چندنفره و حتی سینی‌های تزیین‌شده ارائه می‌شوند تا پذیرایی بی‌نقصی داشته باشید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × چهار =